Bronnen worden gebruikt voor de warmtepomp te voeden. Er zijn veel verschillende manieren om een bron te creëren. Horizontale bronnen zijn het meest voorkomend. Dan kun je nog de keuze maken tussen een open en een gesloten bron.
Bij een open bron wordt het bronwater verpompt door een wisselaar en daarna geloosd of terug gepompt in de grond. Nadeel is dat het water ook zuurstof en fijn zand kan bevatten dat de onderhoudskosten van een warmtepomp flink op kan drijven.
Bij een gesloten bron wordt een buis in de grond aangebracht die door middel van een vloeistof enkel warmte uit de grond gehaald die daarna door de warmtepomp op de juiste temperatuur gebracht wordt.
De diepte van de bronnen en het aantal is afhankelijk van de gewenste capaciteit en de bodem gesteldheid. Tevens is de maximale diepte ook afhankelijk van de gemeente waarin u woont ivm de daar geldende regels.
Ook voor werkzaamheden die wij laten uitvoeren door derden zoeken we partners met erkenningen. Bijvoorbeeld voor het maken van boringen tbv warmtepompen . Tot 1 januari 2011 was er veel veel wildgroei in ‘boorders land’, er waren helaas nogal wat ‘boorders’ die het niet zo nauw namen, dit drong natuurlijk ook in Den Haag door waardoor er regels zijn gemaakt en grondboorbedrijven thans dus gecertificeerd moeten zijn, of anders gezegd een ‘boormeester’ in dienst moeten hebben die gecertificeerd is ( net als bijvoorbeeld een APK keurmeester in een garagebedrijf).
Hier treft u de gecertificeerde bedrijven:
De certificering is dus min of meer uit milieu oogpunt ontstaan. Kies dus een bedrijf dat naast de certificering ook nog garantie geeft op de bron m.b.t. draaiuren en temperaturen.